1 juli 2023

Aanmelddeadline NO2 najaarscampagne 2024

Aanmelden NO2 najaarscampagne 2024

Na groot succes van de vorige campagnes, gaat er in het najaar 2024 weer een nieuwe NO2 campagne van start. Voor de wetenschap willen we een zo goed mogelijk spreiding van alle palmesbuisjes hebben. We zijn daarom opzoek naar zoveel mogelijk scholen, ook in de uithoeken van Nederland. Het goede nieuws is dat wederom dankzij NSO (Netherlands Space Office) scholen gratis 10 palmesbuisjes kunnen ontvangen.

De buisjes worden dit keer opgehangen in de volgende periode:

*Regio noord/midden: 27 september t/m 23 oktober (+ of – 1 dag)

* Regio zuid: 27 september t/m 28 oktober (+ of – 1 dag)

PWS

Het onderwerp NO2 in de lucht is uitermate geschikt als onderwerp voor een profielwerkstuk. Leerlingen kunnen zelfstandig aan de slag met het GLOBE lesmateriaal waarbij ze stap voor stap met behulp van de onderzoekscyclus een onderzoek opzetten. Leerlingen kunnen zelf bepalen waar ze de buisjes ophangen, afhankelijk van hun onderzoeksvraag. De NO2 concentratie wordt door het lab geanalyseerd waarna de leerlingen aan de slag kunnen met het interpreteren van de resultaten.

Meer weten

Wil je meer weten over de NO2 campagne? Bekijk dan de projectpagina van NO2. Of ben je nieuwsgierig naar de resultaten van de vorige campagnes? Neem dan eens een kijkje op de resultatenpagina.

Aanmelden

Wetenschapper Bas Meijling en GLOBE projectleider Dorien hopen natuurlijk dat er weer z.v.m. scholen mee doen. Je kan je aanmelden via de volgende link: aanmelden NO2 najaarscampagne 2024.

De aanmelddeadline staat op 1 juli.