22 april 2023

International virtual science symposium 2023

Wat betekent meedoen aan het IVSS?

Meedoen aan het International Virtual Science Symposium (IVSS) betekent:

  1. Leerlingen doen een GLOBE onderzoek en maken daar een verslag van in het Engels.
  2. Ze uploaden het onderzoek om het zo met leerlingen en wetenschappers wereldwijd te delen.
  3. Ieder onderzoek dat wordt geüpload krijgt sowieso een persoonlijke reactie van een internationale GLOBE wetenschapper.
  4. De beste onderzoekers maken daarnaast kans om uitgenodigd te worden voor een een presentatie tijdens de jaarlijkse internationale GLOBE bijeenkomst (in 2023 waarschijnlijk in de VS). 
 
Het thema van dit jaar is Global connections: investigating Earth as a system Together. Jullie worden uitgedaagd om de wereld te onderzoeken met de Earth as a System Protocol Bundles
 
 

Timeline

  • 11 maart 2023: Deadline voor het indienen van projecten
  • 22 april 2023: tijdens online meeting wordt bekendgemaakt welke leerlingen een financiële bijdrage winnen om hun onderzoek fysiek te komen presenteren tijdens een internationale GLOBE bijeenkomst (waarschijnlijk in de VS). De directeur van GLOBE zal uit de beste onderzoeken er een aantal trekken die deze prijs winnen (op de internationale GLOBE site www.globe.gov noemen ze dit “drawing for stipends”).  

TTO

Door het internationale karakter van het IVSS, leent dit project zich perfect voor TTO. Een indruk krijgen van het IVSS? Bekijk de video hieronder 

Richtlijnen

Aan het rapport dat de leerlingen inleveren, zitten bepaalde eisen verbonden. Dit gaat bijvoorbeeld over de inhoud, het format en een presentatie. De precieze richtlijnen verschillen per niveau!