13 december 2023

Year of Climate and Carbon Webinar 2023

13 december 2023 – Year of Climate and Carbon Webinar. 

Datum: 13 december
Tijd: 17:00 (Nederlandse tijd)

In het kader van het International Virtual Science Symposium 2024 wordt er een webinar georganiseerd die verder ingaat op het thema van het jaar: Climate and Carbon:  “GLOBE will be joined by three researchers from NCAR’s Climate and Global Dynamics Laboratory to discuss how ground-based measurement data like GLOBE data is used in creating global climate models!”

Wat is het Internationaal Virtual Science Symposium?

Het 2024 International Virtual Science Symposium (IVSS) is een symposium voor leerlingen van over de hele wereld om hun eigen onderzoek te laten zien aan heel GLOBE. Het onderzoek wordt beoordeeld door prestigeuze wetenschappers uit tientallen GLOBE-landen. 

Wat betekent meedoen aan het IVSS?

Meedoen aan het IVSS betekent:

  1. Leerlingen doen een GLOBE onderzoek en maken daar een verslag van in het Engels.
  2. Ze uploaden het onderzoek om het zo met leerlingen en wetenschappers wereldwijd te delen.
  3. Ieder onderzoek dat wordt geüpload krijgt sowieso een persoonlijke reactie van een internationale GLOBE wetenschapper.
  4. De beste onderzoekers maken daarnaast kans om uitgenodigd te worden voor een een presentatie tijdens de jaarlijkse internationale GLOBE bijeenkomst (in 2023 waarschijnlijk in de VS). 
 
Het thema van dit jaar is Climate Investigations: Understanding Earth as a System
 
 

Timeline

  • 6 maart 2024: Deadline voor het indienen van projecten
  • 22 april 2024: tijdens online meeting wordt bekendgemaakt welke leerlingen een financiële bijdrage winnen om hun onderzoek fysiek te komen presenteren tijdens een internationale GLOBE bijeenkomst (waarschijnlijk in de VS). De directeur van GLOBE zal uit de beste onderzoeken er een aantal trekken die deze prijs winnen (op de internationale GLOBE site www.globe.gov noemen ze dit “drawing for stipends”).  

TTO

Door het internationale karakter van het IVSS, leent dit project zich perfect voor TTO.