GLOBE Najaarscampagne

Najaarscampagne

Op 5 september 2022 zal de kick-off plaatsvinden van de GLOBE Najaarscampagne!
Wetenschappers van het RIVM, Wageningen universiteit, Univerity of Toledo én NASA hebben de hulp van leerlingen hard nodig.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Wat gaan de leerlingen doen?

Leerlingen kunnen aan één of meer van de vier onderstaande projecten deelnemen. Ze gaan metingen doen, data verwerken en resultaten met elkaar delen. Bij ieder project is een wetenschapper betrokken die uitleg geeft, inspireert, feedback geeft en vragen beantwoordt.

Resultaten delen

Leerlingen die meedoen aan het project delen hun resultaten door ze te uploaden in de vorm van een verslag, filmpje, PowerPoint, of ArcGIS StoryMap. Een selectie van enthousiaste leerlingen kan de resultaten ook presenteren tijdens de afsluitende online meeting in januari!

Keuze uit 4 onderzoeksprojecten

De onderzoeksprojecten voor de Najaarscampagne van 2022

TAG

Trees Around the GLOBE

Trees Around the GLOBE

Meet onder andere de hoogte van bomen om zo bij te dragen aan meer kennis over de wereldwijde koolstofcyclus.

UHIE

Urban Heat Island Effect

Urban Heat Island Effect

Doe metingen aan het aardoppervlak en help dr. Kevin Czajkowski bij verkrijgen van meer begrip over het Urban Heat Island Effect.

GrowApp

GrowApp

GrowApp

Maak een time lapse film van het groen worden van bomen in het voorjaar. Onderzoek zo hoe bomen reageren op klimaatverandering met Wageningen Universiteit.

Fijnstof

Fijnstof

Fijnstof

Onderzoek het fijnstofgehalte in de lucht bij jouw school en help zo het RIVM bij het in kaart brengen van de Nederlandse luchtkwaliteit.

Tijdlijn

  • 5 september 2022: kick-off Najaarscampagne 2022! 
  • Week van 23 januari 2023: online afsluitende bijeenkomst met wetenschappers, docenten, GLOBE medewerkers en leerlingen. Hier kan een selectie van enthousiaste leerlingen de resultaten tonen aan de wetenschappers en elkaar.

Meedoen

Meedoen met de campagne betekent dat je je leerlingen aan één of meer onderzoeken laat meedoen. Via de nieuwsbrief houden we je op de hoogte van activiteiten die beschikbaar zijn. Deelnemen aan de online bijeenkomst is optioneel, maar we raden het wel ten zeerste aan. 
Meedoen is kosteloos voor scholen die lid zijn van GLOBE.

Agenda

Activiteiten