Tweetalig onderwijs
Tweetalig onderwijs
GLOBE en TTO
GLOBE is een internationaal programma waarbinnen leerlingen op lokaal niveau het milieu onderzoeken en dit op internationaal niveau met elkaar en met de wetenschap delen. Er is een grote hoeveelheid ondersteunend Engelstalig lesmateriaal (CLIL) en een internationaal netwerk (EIO).
Ga je met GLOBE aan de slag als tto-school, dan zal je met name gebruik maken van de internationale website www.globe.gov.
GLOBE heeft 28.000 deelnemende scholen in 116 landen. Bekijk op interactieve kaart of je school al mee doet.
Tweetalig onderwijs
GLOBE en CLIL
Er is ruime keus uit Engelstalig lesmateriaal. Momenteel zijn er voor de internationale projecten lesmaterialen in het Engels te krijgen. Dit zijn de projecten Weer & Klimaat, Waterkwaliteit, GrowApp, Urban Heat Island Effect en SMAP. Al het Engelstalige lesmateriaal is te vinden op de internationale website: GLOBE teachers guide.
Neem ook een kijkje bij de Protocol E-training modules!
Tweetalig onderwijs
GLOBE en EIO
GLOBE is op de eerste plek een heel groot netwerk van scholen en wetenschappers. Dit maakt het een zeer geschikt programma om invulling te geven aan internationalisering en EIO. Er worden regelmatig Europese en wereldwijde activiteiten georganiseerd, maar je kan ook één op één met een collega GLOBE-docent contact opnemen. Zie hier voor meer informatie over internationalisering.
The GLOBE Games in Tsjechië in 2015
Tweetalig onderwijs
Science Fair
De Science Fair is een jaarlijks evenement waar leerlingen in het Engels hun onderzoek delen met medescholieren en wetenschappers. Er is een nationale en internationale (virtual) Science Fair:
- Nationaal: GLOBE Science Fair. Leerlingen presenteren hun GLOBE resultaten in het Engels aan wetenschappers en elkaar op Wageningen Universiteit.
- Internationaal: International Virtual Science Symposium (IVSS). Leerlingen kunnen hun Engelstalige onderzoeksverslagen uploaden. Deze worden beoordeeld door een internationale jury van wetenschappers. Als prijs is er financiering voor deelname aan de internationale GLOBE conferentie. Lees meer over het IVSS.
Tweetalig onderwijs
Bronnen voor leerlingen
Voor leerlingen zijn er diverse Engelstalige bronnen:
- Uitleg over de wetenschappelijke methode.
- Onderzoeksrapporten van leerlingen over de hele wereld.
- Quizzes en games.