Leerlingen

GLOBE leerlingen

GLOBE is een netwerk van 37.000 scholen in 123 landen die samen natuur en milieu onderzoeken. Ook jij kan daaraan bijdragen.

GLOBE is een internationaal netwerk van wetenschappers en scholen. Een mooie manier dus om in contact te komen met leerlingen elders op de wereld. Je leert over natuur en milieu in andere landen en leert ondertussen andere culturen kennen en vreemde talen spreken.

wereldkaart met metingen

Door het milieu te onderzoeken draag je bij aan meer kennis en dat kan helpen!

Op het plaatje hiernaast zie je de metingen van GLOBE leerlingen in Tsjechie. Zij ontdekten een vervuiling van het water en brachten de gemeente op de hoogte. Het bleek dat er een rioolbuis was gebroken. Die is weer gemaakt.

waterafvoer

Bij GLOBE leer je onderzoek te doen door zelf echt bij te dragen aan (inter)nationaal onderzoek. Jouw gegevens (data) komen in een database zodat scholen over de hele wereld het kunnen bekijken.

In sommige gevallen worden jouw gegevens ook door wetenschappers gebruikt voor hun onderzoek. Bijvoorbeeld door NASA!

Stappenplan voor een goed onderzoek.

SMAP satelliet

GLOBE kun je ook gebruiken als onderwerp voor je profielwerkstuk. Er zijn bijvoorbeeld leerlingen geweest uit Nederland waarvan het PWS heeft bijgedragen aan onderzoek door NASA.

Meer weten? Ga naar globenederland.nl/profielwerkstuk

Aura_satellite

Resultaten met ons delen?

Wij vinden het erg leuk om jullie onderzoeksresultaten te zien. Heb je bijvoorbeeld een rapport, filmpje, poster of wat dan ook dat je met ons wil delen, dan kun je het hier uploaden.

Je kunt ook meedoen aan de GLOBE Science Fair. Dan presenteer je je resultaten in een stand aan wetenschappers en leerlingen uit het hele land.