GLOBE inzetten tijdens Corona

GLOBE inzetten tijdens Corona

GLOBE inzetten tijdens Corona

Gepubliceerd op 4 April 2020

Door de Coronacrisis kunnen leerlingen helaas niet naar school! Maar ze kunnen wel zelfstandig naar buiten om GLOBE onderzoek te doen in de omgeving van hun huis. De komende dagen wordt het mooi weer, dus hieronder wat suggesties voor educatieve GLOBE activiteiten.
Veel succes in deze uitdagende tijd!

GLOBE Coronatijd projecten

Maak een animatie van de ontluikende lente

Dit is het perfecte moment om te beginnen met de GrowApp. Laat je leerlingen allemaal een kale boom in de omgeving van hun huis fotograferen met de GrowApp. Door die boom wekelijks te fotograferen ontstaat een prachtige time lapse animatie van het groen worden van de boom zoals bijvoorbeeld deze berk. Een mooie manier om de natuur te zien veranderen en tegelijkertijd mee te helpen aan wetenschappelijk onderzoek. 

Leerlingen helpen daarmee namelijk ook wetenschapper Arnold van Vliet die onderzoek doet naar de invloed van klimaatverandering op de natuur. 

Meer info…

 

 

 

Wat leeft er in het water?

Het leven in het water wordt weer actiever. Paddensnoeren zijn afgezet, salamanders zijn druk aan het paren en ook de ongewervelde dieren zijn als vanouds te vinden..

Met de Nationale waterdiertjestelling kunnen je leerlingen met slechts een schepnet, een plastic bak en een smartphone de waterkwaliteit van de vijver in de tuin of een watertje in de buurt checken. Zo helpen zij wetenschapper Edwin Peeters en waterschappen aan meer kennis over de biologische waterkwaliteit.

Doe mee…

 

Fotografeer wolken voor NASA

Stap met je smartphone je huis uit en help NASA door van wolken in te sturen. De volgende dag ontvang je een bedankmailtje van NASA met een link naar de wolk die je hebt gefotografeerd, maar dan gefotografeerd door NASA vanuit de ruimte!

Leerlingen helpen NASA met deze foto’s omdat NASA zo haar satelliet gegevens beter kan interpreteren.

Lees meer…

Plastic soup challenges

Samen met de Plastic Soup Foundation heeft GLOBE 14 challenges ontwikkeld over de plasticsoep. Veel van deze challenges kunnen leerlingen ook thuis doen.

Lees meer…

PWS of Praktische Opdracht

GLOBE kan ook uitstekend worden ingezet als onderwerp voor een PWS of Praktische Opdracht. We hebben een speciale pagina die leerlingen een GLOBE onderzoek laat doen volgende de onderzoekscyclus.

Lees meer…

Internationale GLOBE projecten

GLOBE Nederland is onderdeel van het internationale GLOBE programma van NASA. Veel internationale campagnes en bijeenkomsten zijn uitgesteld, maar er zijn ook nog steeds veel uitdagende mogelijkheden voor leerlingen die goed in Engels zijn.

Check de speciale GLOBE Corona pagina…

 

Join the GLOBE community

Wil je ook mee doen met de GLOBE onderzoeksprojectendeel worden van een (inter)nationaal netwerk en naar onze bijeenkomsten komen?

Proeflidmaatschap
We hebben nu een proeflidmaatschap. Als bonus krijg je een kosteloze start-up workshop op je school voor alle geïnteresseerde docenten en kunnen docenten kosteloos naar de GLOBE Dag.

GLOBE & Corona
Zoals hierboven uiteengezet: je kunt GLOBE prachtig inzetten om leerlingen zelfstandig wetenschap te laten doen in hun huisomgeving!
Wil je met GLOBE aan de slag? We kunnen de start-up uiteraard ook online doen!

Meer info over het lidmaatschap…

 

Comments are closed.