Najaarscampagne gestart

Leerlingen kunnen tot 16 januari 2023 meedoen met de GLOBE najaarscampagne. Er is keuze uit 4 onderzoeksprojecten, waarbij je metingen kunt doen, data verwerken en resultaten met elkaar delen.  

Voor ieder project zijn er speciale lesbrieven ontwikkeld die te vinden zijn op de najaarscampagne pagina’s. Bij ieder project is een wetenschapper betrokken en hij/zij nodigt je uit om mee te helpen aan zijn/haar onderzoek. 

Keuze uit 4 onderzoeksprojecten

GrowApp
Wetenschapper Arnold van Vliet
Wageningen universiteit

Leerlingen kunnen helpen het effect van klimaatverandering op bomen te onderzoeken door het maken van  time lapse animaties met de GrowApp.
GA NAAR CAMPAGNE >>>>

Trees Around the GLOBE
Wetenschapper Brian Campbell
NASA

Leerlingen kunnen helpen NASA satellieten te kalibreren door boomhoogtes te meten. 


GA NAAR CAMPAGNE >>>>

Fijnstof en houtstook
Wetenschapper Hester Volten
RIVM

Door de energiecrisis wordt verwacht dat veel mensen hun huis gaan verwarmen door hout te stoken. Leerlingen kunnen helpen te onderzoeken wat dit doet met de luchtkwaliteit.
GA NAAR CAMPAGNE >>>>

Urban Heat Island Effect
Wetenschapper Kevin Czajkowski
Universiteit van Toledo

Onderzoek wat de rol van klimaatverandering is op de opwarming van onze steden met een infrarood thermometer. Lol bij de leerlingen gegarandeerd! 

GA NAAR CAMPAGNE >>>>

Mee doen

Meedoen met de campagne betekent dat je je leerlingen aan één of meer onderzoeken laat meedoen. Wij houden je op de hoogte van activiteiten. De leerlingen kunnen hun resultaten presenteren door hun projecten te uploaden in een vorm van een verslag, filmpje, PowerPoint of ArcGIS StoryMap. 

Gerelateerd nieuws