Ondersteunende programma's
Ondersteunende programma’s
ArcGIS
In enkele GLOBE modules wordt gebruik gemaakt van het ArcGIS online programma, ontwikkeld door Esri. Op deze pagina vind je daar meer informatie over!
Wat is ArcGIS online?
Met ArcGIS online kan iedereen interactieve kaarten maken en deze delen met de rest van de wereld. Zie het voorbeeld hieronder.
Rondom die interactieve kaarten kunnen weer informatieve pagina’s gemaakt worden, als een soort online presentatie. De fijnstofmodule (onderaan de pagina) is hier een mooi voorbeeld van.
Hoe kom je aan ArcGIS?
Elke school kan gratis van de ArcGis voor op School leeromgeving gebruik maken. Houd er wel rekening mee dat het even kan duren voordat jouw account actief is en gebruikt kan worden!
Aanmelden voor ArcGIS voor op School
Hoe gebruik je ArcGIS?
Met ArcGIS online kunnen jouw leerlingen allerlei verschillende opdrachten uitvoeren, allemaal gebaseerd op het maken en analyseren van geo-informatie. Door al die verschillende applicaties en mogelijkheden kan het overweldigend lijken. Esri biedt echter veel ondersteuning en allerlei trainingen aan voor het gebruik van hun ArcGIS programma.
Wat kun je met ArcGIS?
Behalve al het standaard lesmateriaal, kun je aan de slag met drie modules die gebaseerd zijn op GLOBE projecten:
- Fijnstof … niet zo fijn: tijdens deze module kunnen leerlingen aan de slag met fijnstofdata en leren ze meer over het fijnstofproject.
- Aan de slag met GLOBE data: in deze module maken leerlingen kennis het analyseren van data met kaart, aan de hand van Weer & Klimaat data verzameld door GLOBE scholen.
- Explore the urban heat island effect: Students will investigate the processes that create differences in surface temperatures, as well as how human activities have led to the creation of urban heat islands. They will use land surface temperature and vegetation data.
Ondersteunende programma’s
LessonUp
In elk GLOBE onderzoeksproject wordt gebruik gemaakt van het programma LessonUp, op deze pagina kun je daar meer informatie over vinden!
Wat is LessonUp?
LessonUp is een website waarop docenten, scholen, musea en andere organisaties interactieve powerpoints kunnen maken, delen en gebruiken.
Bekijk meer info over de mogelijkheden
Hoe kom je aan LessonUp?
Het gebruiken van andermans openbare LessonUps is gratis, daar vallen ook onze lessen onder. Als je echter gebruik wilt maken van alle functionaliteiten (zoals je eigen LessonUp ontwikkelen), is het handig om een betaald abonnement te hebben. Je kunt een individuele licentie afsluiten of een schoollicentie. Er is een kans dat jouw school dit al heeft, vraag het voor de zekerheid even na!
Hoe gebruik je LessonUp?
Er zijn verschillende manieren om les te geven met LessonUp. Je kunt het in de klas gebruiken, het aan de leerlingen meegeven als huiswerk, of zelfs toepassen tijdens een online les!
Bekijk meer info voor docenten
Wat kun je met LessonUp?
Behalve de algemene lesbibliotheek van LessonUp, hebben wij voor vrijwel elk onderzoeksproject van GLOBE een LessonUp ontwikkeld die jou kan ondersteunen bij het uitleggen van de projecten. Kijk bij de Materialen tab van jouw project naar keuze!