GrowApp

Onderzoek de invloed van klimaatverandering op de natuur met de GrowApp

Onderzoek naar bladval

Doe mee met de najaarscampagne

Je kunt het hele jaar meedoen met het GrowApp project, maar het leukst is om mee te doen met een campagne.

Dit najaar kunnen leerlingen wetenschapper Arnold van Vliet helpen met onderzoek naar klimaatverandering op de natuur door bladval te meten.

Onderzoek naar klimaatverandering

Waarom dit onderzoek?

Wil je leerlingen laten zien hoe klimaatverandering invloed heeft op de natuur? In deze GLOBE lesmodule onderzoeken leerlingen met behulp van de GrowApp hoe de natuur reageert op een warmer wordend klimaat. Natuurlijke processen zoals het groen worden en verkleuren van bomen, vinden normaal elk jaar rond dezelfde tijd plaats. Door klimaatverandering verandert dit. Met de GrowApp leg je dit proces d.m.v. foto’s vast.

Wanneer uitvoerenKan het hele jaar, voorkeur voor voorjaar en najaar
Welk niveauvmbo, havo/vwo ob
VakBiologie
Hoe lang duurt het1-6 lesuren
Wat is het algehele doel Leerlingen leren hoe de natuur reageert op klimaatverandering

Hoe werkt het?

GLOBE wetenschapper Arnold van Vliet legt in dit filmpje uit hoe de GrowApp werkt

Planning

Tijdlijn

Meedoen met de GrowApp kan in het Nederlands en in het Engels en je kunt het zo groot en klein maken als je zelf wil. Wil je dat leerlingen hun onderzoek in een Europese context plaatsen door informatie uit te wisselen met scholen in Europa, doe dan mee met de Engelstalige Europese campagne

Agenda

Activiteiten

Duurzaamheid

SDG’s

Deze module sluit aan bij de volgende Sustainable Development Goals

13

Climate action

15

Life on land

Tip

App zelf gebruiken

De GrowApp is ook leuk om buiten school te gebruiken. Volg bijvoorbeeld de boom in je achtertuin of laat je kinderen foto’s maken tijdens het fietsen naar school.

Meer informatie

Ervaren docent

Op de afbeelding rechts zie je Maaike Vollebregt, docent op het Helen Parkhurst in Almere. Zij heeft al ontelbare keren de GrowApp ingezet in de les, ook in internationale context. Wil je meer weten over de mogelijkheden van de GrowApp van een ervaren docent? Neem contact op met Maaike via: m.vollebregt@helenparkhurst.asg.nl 

Online workshop

Ook bijdragen

Meedoen met
het GrowApp-project?

Om mee te doen met dit onderzoeksproject moet je school lid zijn van GLOBE. Check hier of jouw school lid is en zo niet, vraag je docent om lid te worden.

Partners

Wie doen er mee met dit project?