Onderzoek plastic soup,
met de PSF

Wanneer

Kan het hele jaar door

Niveau

vmbo, havo/vwo ob

Vak

Biologie, Scheikunde, Aardrijkskunde, Science/NLT, Mens & Maatschappij, Mens & Natuur, Maatschappijleer, en nog veel meer!

Hoe lang

1-3 lesuren, afhankelijk van de challenge

Doel

Leerlingen leren het plastic soup vraagstuk vanuit verschillende invalshoeken te bestuderen en denken na over oplossingen

Dorien Dorresteij - GLOBE

GLOBE Projectleider Plastic Soup

Onderzoek naar plastic soup

Help je mee? 

De plastic soup begint bij jou voor de deur. Elk beetje plastic dat bij jou op school of thuis naast de afvalbak belandt, komt in de natuur terecht. Zo vindt het uiteindelijk via sloten en rivieren zijn weg naar de oceaan, waar het onderdeel wordt van de plastic soup.

Om hiervan bewust te worden en op zoek te gaan naar oplossingen hebben wij samen met de Plastic Soup Foundation viertien challenges voor jouw gemaakt. Door een challenge uit te voeren draag je bij aan het bewustzijn bij jou op school en in jouw omgeving. 

Onderzoek naar fijnstof

Wat is de plastic soup?

De plastic soup (plastic soep) is een verzamelnaam voor al het plastic afval dat in de oceanen drijft. Doordat het zoveel is, lijkt de oceaan soms wel op een soep bestaande uit plastics. Het gaat om microplastics (heel klein) als nanoplastics (stukke groter)

Meedoen?

Meedoen met het GLOBE Plastic Soup project betekent:

Waaruit bestaat de plastic soup

Nieuws

Het laatste nieuws

Agenda

Aankomende activiteiten

Partners

Wie doen er mee met dit project?