Plastic Soup

Onderzoek het verband tussen plastic bij jou op de stoep en de plastic soup

Onderzoek naar de plastic soup

Waarom dit onderzoek?

De plastic soup begint bij jou voor de deur. Elk beetje plastic dat bij jou op school of thuis naast de afvalbak belandt, komt in de natuur terecht. Zo vindt het uiteindelijk via sloten en rivieren zijn weg naar de oceaan, waar het onderdeel wordt van de plastic soup.

Door met dit onderzoek mee te doen kun je onderzoekers helpen om een beter beeld te krijgen van de verspreiding van het plasticprobleem. Zij kunnen dan beter bepalen waar ze maatregelen moeten nemen om de plastic soup te bestrijden. Ook draag je bij aan het bewustzijn bij jou op school en in jouw omgeving.

Wanneer uitvoerenHet hele jaar
Welk niveauvmbo, havo/vwo ob
VakBiologie, Scheikunde, Aardrijkskunde, Science/NLT, Mens & Maatschappij, Mens & Natuur, Maatschappijleer, en nog veel meer!
Hoe lang duurt het?1-3 lesuren, afhankelijk van de challenge
Wat is het algehele doel Leerlingen leren het plastic soup vraagstuk vanuit verschillende invalshoeken te bestuderen en denken na over oplossingen

Waaruit bestaat de Plastic Soup?

Agenda

Activiteiten

Voorbeeld

Challenges

In de challenge Plasticdieet kun je onderzoeken hoeveel plastic jouw huis in één week binnenkomt. Je leert onderzoek te doen in je eigen leefomgeving en bedenkt manieren om je plasticgebruik te verminderen.

Plastic Health Summit 2021

Ook bijdragen

Meedoen met
het project Plastic Soup?

Om mee te doen met de Plastic Soup Challenges hoeft je school geen lid zijn van GLOBE. De challenges zijn vrij beschikbaar op de website van de Plastic Soup Foundation. Maar het is wel leuk om dit project te combineren met andere GLOBE onderzoeksprojecten, bijvoorbeeld over waterkwaliteit. Check hier of jouw school lid is en zo niet, vraag je docent om lid te worden.

Partners

Wie doen er mee met dit project?