GLOBE Learning Expedition Ierland

Leerlingen en docenten van Pontes ’t Goese Lyceum (winnaar Nationale GLOBE Science Fair) en Helen Parkhurst Almere (winnaar internationale GLOBE virtual science symposium) waren in Ierland om hun GLOBE onderzoeken te presenteren en kennis te maken met leerlingen, docenten en wetenschappers uit meer dan 40 landen.

 [/vc_column_text][vc_column_text]

Foto impressie

[/vc_column_text][vc_gallery type=”image_grid” images=”2376,2373,2377,2378,2379,2380,2381,2382,2383,2384,2385,2386,2387,2388,2389″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=JS8UKw1OfNU” title=”Video impressie”][vc_cta h2=”Ervaring Pontes ’t Goese Lyceum”]Een team van vier technasiumleerlingen uit 4 (tweetaling)vwo hebben de nationale tto GLOBE Science Fair gewonnen met hun onderzoek “The Effect of Eco-Friendly Embankments”. De leerlingen maakten indruk op de jury vanwege de wetenschappelijke aanpak en de innovatieve wijze waarop nitraat- en ammonia metingen werden uitgevoerd. Er werd o.a. een nieuw instrument voor het bemonsteren van slootwater ontwikkeld.

Download het hele bericht…[/vc_cta][vc_cta h2=”Ervaring Helen Parkhurst Almere”]

De GLOBE learning expedition 2018 in Killarney, Ierland was voor zowel leerlingen als begeleiders een fantastische ervaring. De leerlingen hebben kennis gemaakt met science op wereldniveau: presenteren in het Engels, kennis maken en samenwerken met andere leerlingen van meer dan 40 verschillende landen, cultuur en interesses delen op de culturele avonden en veldwerk doen in de prachtige omgeving van Killarney. Ook verblijf en eten waren perfect geregeld, schitterende natuur en top weer (alleen maar zon)!
Kortom, we hebben allen genoten van deze unieke experience! Onze dank is groot voor de GLOBE organisatie, we wensen dit iedere Young scientist toe!

[/vc_cta][vc_column_text]

Mee doen met de Science Fair?

Ook in 2019 organiseren we weer een GLOBE Science Fair.[vc_btn title=”Lees meer” style=”outline” color=”orange” align=”center” button_block=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fglobenederland.nl%2Fscience-fair-2021%2F|||”][/vc_column][/vc_row]

Gerelateerd nieuws