GLOBE Nederland naar congres in Riga

Van 16 t/m 20 oktober waren we met wel 4 GLOBE collega’s aanwezig tijdens GLOBE Europe/Eurasia Regional Meeting in Riga. Meer dan 22 nationaliteiten met een gezamenlijk doel: leerlingen verbinden met wetenschap en natuur.

Tijdens de jaarlijkse Regional Meeting komen GLOBE coördinatoren, docenten, studenten en wetenschappers bij elkaar om te ontmoeten, leren, uit te wisselen en te creëeren. 

De eerste twee dagen hebben we kennis gemaakt met GLOBE coördinatoren uit wel 22 verschillende Europese landen.

Vervolgens hebben we met vele enthousiaste GLOBE coördinatoren en docenten allerlei workshops gevolgd. Zo hebben we o.a. onderzoek gedaan naar microplastics uit de Dvina rivier onder begeleiding van de Italianen (met een livelink naar Deakin University in Australië), regenwormen opgegraven onder begeleiding van de Zwitsers een ook veel kennis opgedaan over nieuwe ontwikkelingen bij de internationale website en de GLOBE-Observer-app onder begeleiding van de Amerikanen van het hoofdkantoor.

Zelf hebben we een workshop gegeven over het NO2-project en de snuffelfiets. De snuffelfiets wekt veel interesse bij andere landen. Voorbereidingen voor een luchtkwaliteit campagne met snuffelfietsen overal in Europa zijn in volle gang!

Internationaliseren met GLOBE

Lijkt zo’n reisje met GLOBE je ook wel wat? Ieder jaar zijn er diverse (inter)nationale GLOBE bijeenkomsten. Je kunt ook eenvoudig beginnen met een online meeting. 

Om je op weg te helpen hebben we een speciale pagina over internationaliseren.

Gerelateerd nieuws