Nederlands GLOBE docent geïnspireerd terug uit Israël

Jelle Kabbes, docent aardrijkskunde aan het Rembrandt College Veenendaal en GLOBE expert docent, was van 6-10 november in Israël voor de jaarlijkse Europese GLOBE bijeenkomst. Hij kwam extreem geïnspireerd terug en schreef een bijzonder reisverslag.

Enkele highlights uit het verslag:

“GLOBE is veel meer dan leerlingen enthousiast maken voor wetenschappelijk onderwijs. Het vormt letterlijk een global community. Met een aantal gemeenschappelijke waarden. Duurzaamheid, milieu en cultuur in willekeurige volgorde.”

“Van primitieve scholen op de Golan hoogte met zicht op de grens met Syrië, Arabische scholen op de Westelijke Jordaanoever tot een kosmopolitische, elitaire Joodse school uit Tel Aviv. Allemaal doen ze mee aan GLOBE. Ze doen onderzoek naar weer, vegetatie, water en bodem, delen en vergelijken de resultaten met elkaar. Zo komen ze met elkaar in contact en leren ze elkaar kennen. We stonden verbaasd toe te kijken hoe docenten van samenwerkende scholen elkaar in de armen vlogen en hoofddoek en keppel er helemaal niet toe deden.”

“In mijn volgeschreven notitieblok staan namen van nieuwe vrienden uit onder meer Cyprus, Rusland, Amerika, Frankrijk, Jordanië, Italië, Kroatië, Israël en Palestina. Dit zijn allemaal mensen die werken op scholen en willen samenwerken. “

“Wil jij als docent graag samenwerken met andere GLOBE scholen? In Israël, Duitsland, Italië, Cyprus…eigenlijk OVERAL staan ze te trappelen om samen te werken met Nederlandse scholen”

[/vc_column_text][vc_btn title=”Lees het hele reisverslag” style=”outline” color=”warning” align=”center” link=”url:https%3A%2F%2Fdrive.google.com%2Fopen%3Fid%3D1f-U-Ez7mCBVQ_m3fu2UI7hD6d09GikkI||target:%20_blank” button_block=”true”][vc_column_text]

Ook internationaliseren met GLOBE?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Gerelateerd nieuws