Nieuwe ArcGIS Fijnstof module!

Met de fijnstofsensoren verzamelen GLOBE scholen door heel Nederland het hele jaar fijnstofdata. Om de veranderingen van fijnstof in de lucht letterlijk in kaart te brengen, heeft Esri Nederlandde ontwikkelaar van het geo-informatiesysteem ArcGIS, voor GLOBE een nieuwe lesmodule ontwikkeld voor de 3e/4e klas. 

In deze StoryMap gaan leerlingen aan de slag met fijnstofdata van Samen Meten. Ze analyseren de fijnstofuitstoot in hun omgeving door dit te vergelijken met gezondheidsnormen en gegevens van emissiebronnen. Bovendien leren zij werken met kaarten en op basis hiervan uitspraken te doen over echte vraagstukken. 

Voorpagina van de nieuwe module

Deze gratis lesmodule bestaat uit een online werkblad met instructiefilmpjes en is in ongeveer 1 lesuur uit te voeren. Wel moet je een ArcGIS voor op school account hebben. Hierover vind je meer informatie in de storymap. Wil je graag met leerlingen de fijnstofconcentratie bij jou op school onderzoeken? Wordt dan nu lid van GLOBE en bestel een fijnstofsensorkit voor bij jou op school!

Gerelateerd nieuws