Voorjaarscampagne Microplastics 2024

Onthul de aanwezigheid van microplastics in het water

Om een beter inzicht te krijgen in zowel de hoeveelheid als het type microplastics hebben wetenschappers meer data nodig. Scholen die in april en mei onderzoek verrichten naar microplastics kunnen deelnemen aan de voorjaarscampagne Microplastics en data verzamelen voor wetenschapper Bernou Boven van de Universiteit van Amsterdam. 

Planning
  • 22 maart: International World Water Day evenement
  • 3 april: Online workshop over het onderzoeksproject en identificeren van microplastics. Meld je hier aan. De zoomlink kun je vinden in het programma
  • 1 maart – 31 mei: Data verzamelen en delen via de survey en de Excel-tabel, te vinden op www.globenederland.nl/microplastics
  • 14 juni: Feedback van Bernou op de resultaten via een brief aan de leerlingen. Op deze manier kunnen leerlingen ervaren dat hun onderzoek ertoe doet!

Win een reis naar Zeehondencentrum Pieterburen

Tijdens de Science Fair krijgen de leerlingen de kans om te presenteren wat ze hebben ontdekt tijdens hun microplastics onderzoek aan wetenschappers, waaronder Bernou, en medeleerlingen. Hiermee maken ze kans op de microplastic award, waarmee ze een reis naar Zeehondencentrum Pieterburen kunnen winnen. Tijdens deze reis krijgen ze een exclusieve ‘achter de schermen’, een ontmoeting met Anna Salazar Casals en een beach clean up activiteit.

  • Wanneer: 7 juni 2024
  • Waar: Universiteit van Wageningen

Gerelateerd nieuws