Resultaten waterdiertjes 2022

Scholieren van GLOBE scholen en vrijwilligers hebben in 2022 alweer voor het 5e jaar op rij de waterkwaliteit in kaart gebracht via Waterdiertjes.nl, met speciale aandacht voor stadswateren, zowel de vijvers als de grachten. Zo’n 650 vrijwilligers verzamelden waterdiertjes op ruim 650 verschillende locaties verspreid over het hele land. Een grote variatie aan beken, sloten, kanalen, plassen, vijvers en poelen zijn bezocht en bemonsterd op de aanwezige waterdiertjes.

Waterdiertjes.nl levert aan de hand van de gevangen waterdiertjes een beoordeling van het water op, variërend van zeer slecht tot goed. Een klein deel van de onderzochte wateren heeft een goede waterkwaliteit, maar de kwaliteit van de meeste wateren is matig tot redelijk. Gelukkig zijn er maar weinig metingen met heel slechte kwaliteit.

Meedoen met je school?
Wat is er nou leuker dan waterdiertjes vangen? Door mee te doen met het GLOBE  waterdiertjes project helpen de leerlingen ook nog eens wetenschappers en waterbeheerders. Er is uitgebreid lesmateriaal met filmpjes en werkbladen.
Bekijk het waterdiertjesproject…

Gerelateerd nieuws