Workshop Microplastics in het water – Deakin University

Door GLOBE Nederland in samenwerking met GLOBE Italië en onze wetenschappers uit Australië is een online workshop voor het project – microplastics in het water – georganiseerd op 16 mei. 

Deze workshop is speciaal gegeven voor de Nederlandse docenten die werken op een GLOBE school. 

Deakin University

De wetenschappers van de Deakin University in Australië, Allessandra en Stuart, hebben de protocollen voor dit project ontwikkeld en hebben al vele docenten over de hele wereld enthousiast gemaakt om hier in de klas mee aan de gang te gaan. Er waren vele docenten aanwezig tijdens de workshop die binnenkort zullen starten met het project Microplastics in het water. De docenten hebben dankzij de workshop wat meer handvaten gekregen bij het uitvoeren van de protocollen, het identificeren van vezels en wat tips hoe hier mee te werken in de klas. Zelfs Maaike Vollebregt (Helen Parkhurst) kon als ervaren docent aan het einde nog even online aanhaken om wat vragen te beantwoorden.

Opname van de workshop

Voor de docenten die er niet bij konden zijn is een opname gemaakt en is de powerpoint te bekijken. Deze materialen zijn voor GLOBE scholen te vinden op  www.globenederland.nl/microplastics.
Doe je ook mee met je klas en laat je de leerlingen speuren naar microplastics in het water? Meer info, ga naar  www.globenederland.nl/microplastics.

Gerelateerd nieuws