Is jouw school klimaatbestendig? Onderzoek het met GLOBE Ierland

Door klimaatverandering krijgen we in Nederland te maken met meer en onregelmatigere neerslag. Dit kan leiden grote overstromingen, zoals we zagen in Limburg in de zomer van 2021. Maar gelukkig kunnen we allerlei maatregelen nemen om de kans op zo’n grote overstroming te verkleinen. Door onze leefomgeving zo in te richten dat het water bij hevige buien kan worden opgeslagen en later veilig weg kan stromen, beperken we de impact van de wateroverlast.

Water management bij jou op school

In Ierland hebben ze ook te maken met deze verandering in hun neerslagpatroon. Daarom roepen zij scholen in heel Europa op in kaart te brengen hoeveel risico jouw school loopt en of jullie goed voorbereid zijn op zware regenval. 

 

Water management met GLOBE Ierland

Planning

Dit project start in januari 2023 (zie planning hieronder). Eerst ga je een week lang meten hoeveel regen er valt bij jullie school in de buurt. Daarna volg je een interessante en internationale webinar over hoe je een gebied kan beschermen tegen overstromingen. Met die informatie ga je analyseren of jouw school risico’s loopt en hoe je dit kan voorkomen.

Meedoen?

Om aan dit project mee te doen, moet je lid zijn van het internationale GLOBE Programma. Check hier of je school al lid is.

Er is plek voor 2 Nederlandse scholen om uit te wisselen met scholen in Ierland.

Interesse?

Stuur een mail naar info@globenederland.nl 

Gerelateerd nieuws