2024 International Virtual Science Symposium

Het 2024 International Virtual Science Symposium (IVSS) is begonnen. Leerlingen over de hele wereld voeren GLOBE onderzoeken uit en kunnen de resultaten delen op het IVSS. Ook Nederlandse scholen kunnen hieraan meedoen.

Wat is het IVSS?
Het
IVSS is een symposium voor leerlingen van over de hele wereld om hun eigen onderzoek te laten zien aan heel GLOBE. Het onderzoek wordt beoordeeld door prestigeuze wetenschappers uit tientallen GLOBE-landen. Het thema van dit jaar is Climate Investigations: Understanding Earth as a System.

Wat betekend meedoen? 
Meedoen aan het IVSS betekent:

  1. Leerlingen doen een GLOBE onderzoek en maken daar een verslag van in het Engels.
  2. Ze uploaden het onderzoek om het zo met leerlingen en wetenschappers wereldwijd te delen.
  3. Ieder onderzoek dat wordt geüpload krijgt sowieso een persoonlijke reactie van een internationale GLOBE wetenschapper.
  4. De beste onderzoekers maken daarnaast kans om uitgenodigd te worden voor een een presentatie tijdens de jaarlijkse internationale GLOBE bijeenkomst (in 2023 waarschijnlijk in de VS). 
Tijdlijn:
  • 11 oktober 2023: Introductie webinar. Deze is terug te kijken via deze link (of kijk hieronder). In dit webinar krijg je alle informatie die nodig is om te starten!
  • 25 oktober 2023: Climate Resources Webinar. Hoe kan je data gebruiken van je onderzoek voor onderzoek naar koolstof. 
  • begin januari tot 6 maart 2024: Inleveren van je onderzoeksrapport. 
  • 20 maart 2024: Beoordelings webinar. 
  • 20 maart tot 3 april 2024: De jury beoordeeld alle onderzoeksrapporten. 
  • 22 april 2024: tijdens online meeting wordt bekendgemaakt welke leerlingen een financiële bijdrage winnen om hun onderzoek fysiek te komen presenteren tijdens een internationale GLOBE bijeenkomst (waarschijnlijk in de VS). De directeur van GLOBE zal uit de beste onderzoeken er een aantal trekken die deze prijs winnen (op de internationale GLOBE site www.globe.gov noemen ze dit “drawing for stipends”).  

TTO
Door het internationale karakter van het IVSS, leent dit project zich perfect voor TTO. Een indruk krijgen van het IVSS? Bekijk de video hieronder de introductie webinar.  

Richtlijnen
Aan het rapport dat de leerlingen inleveren, zitten bepaalde eisen verbonden. Dit gaat bijvoorbeeld over de inhoud, het format en een presentatie. De preciese richtlijnen verschillen per niveau! Bekijk de richtlijnen van het rapport. Ook kan je winnende rapporten van voorgaande jaren bekijken om inspiratie op te doen. 

Gerelateerd nieuws