(Inter)nationaal samenwerken
Internationalisering
Internationaal samenwerken
GLOBE is een door NASA opgezet netwerk van 42.000 scholen in 127 landen die in samenwerking met wetenschappers onderzoek doen.
*voor al deze activiteiten moet jouw school lid zijn van GLOBE
Mogelijkheden
Er zijn verschillende manieren waarop je internationale samenwerking binnen GLOBE kunt opzetten:
- Gebruik de collaboration finder. Je kunt daarmee zoeken naar docenten met vergelijkbare interesses, in een land naar keuze, om samen een GLOBE onderzoeksproject op te zetten. Eventueel kun je een Erasmus+ subsidie aanvragen voor een uitwisselingsproject (zie verderop de pagina).
- Neem deel aan internationale bijeenkomsten waaraan soms zelfs leerlingen kunnen deelnemen. Check de agenda.
- Doe mee aan het Virtual Science Symposium. Leerlingen uploaden hun GLOBE onderzoeksverslag, krijgen feedback van een team van internationale wetenschappers en maken kans om hun rapport op een internationale GLOBE bijeenkomst te presenteren.
Internationalisering
Toolkit, guide en GLOBE team
Hieronder vind je een Engelstalige toolkit en gids met een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden voor online uitwisseling met andere GLOBE scholen. Of doe mee aan een GLOBE team en verzamel data voor hetzelfde project.
Internationalisering
Kijk online sessie over internationalisering terug
Hieronder staat een opname van een Zoomsessie vanaf 20:00 tijdens de GLOBE jubileumweek waarin 3 ervaren docenten en de GLOBE coördinator voorbeelden geven van internationalisering.
Of bekijk de powerpoint over internationaal samenwerken.
Internatioalisering
Erasmus+
Het EU Erasmus+ programma geeft subsidie aan scholen in Europa die willen samenwerken. GLOBE is daarvoor een hele mooie context. Lees het Handbook GLOBE Exchange using Erasmus+ geschreven door een ervaren GLOBE docenten.
Lees hier het nieuwsbericht over aanvragen Erasmus+. Let op, dit is een verouderde deadline maar ieder jaar tot 2027 is er een nieuwe ronde.