Nieuw Erasmus+ programma

Het nieuwe 2021-2027 programma van Erasmus+ kan gebruikt worden voor subsidie van GLOBE-gerelateerde activiteiten!

Met Erasmus+ wordt educatie, training, jeugd en sport in Europa gesteund. Voor het 2021-2027 programma is een heel mooi budget vastgesteld, met een focus op sociale inclusie, groene/digitale transities, en het stimuleren van de deelname van jongeren in het democratische leven.

Toepassen bij GLOBE

Één van de calls van 2021 in het bijzonder is interessant voor GLOBE docenten en scholieren, namelijk KA1 – Learning Mobilities of Individuals. Dit kan vrij laagdrempelig aangevraagd worden via “Short-term projects for mobility of pupils and staff” (pagina 93 in het programma), zonder langlopend ontwikkelingsplan.

Aanvraag en deadline

In de 2021 aanvraag kunnen tot wel 30 mobiliteiten gezet worden, zoals:

  • Cursussen en trainingen voor docenten
  • Groepsmobiliteit van scholieren (2-30 dagen): zo kunnen bijvoorbeeld bezoekjes aan GLOBE scholen buiten Nederland geregeld worden

De deadline om projectaanvragen in te dienen is 11 mei 2021. Voor meer hulp bij het aanmeldproces, kun je het Nederlandse nationale Erasmus+ agentschap benaderen.

Handleiding

Eerder is er door GLOBE docenten een handleiding geschreven voor het aanvragen van Erasmus+ subsidie specifiek voor GLOBE projecten.

Gerelateerd nieuws