712 Snuffelfiets sensoren voor GLOBE scholen

De snuffelfiets

De snuffelfiets is een sensor die leerlingen aan hun fiets bevestigen, zodat ze de hele route de fijnstofconcentratie kunnen meten.

GLOBE heeft deze sensor intussen op tientallen scholen getest. Ook hebben we  bijbehorende lesmaterialen ontwikkeld, geschikt voor verschillende vakken en inzetbaar van vmbo onderbouw tot vwo bovenbouw.
Bekijk het GLOBE fijnstof onderzoeksproject…

Mega bestelling

GLOBE is de afgelopen maanden intensief bezig geweest met het werven van gemeenten en provincies die snuffelfietssensoren voor scholen gaan financieren. Dat is goed gelukt, want in meer dan 30 provincies en gemeenten kunnen we scholen snuffelsensoren gaan aanbieden. In totaal bestellen we 712 snuffelsensoren. In augustus worden de sensoren geleverd en vindt de landelijke aftrap plaats.

Gratis Snuffelsensoren voor je school?

Binnenkort publiceren we een lijst van gemeenten/provincies waar scholen zich kunnen aanmelden voor gratis sensoren. Ook wordt het mogelijk voor scholen om zelf sensoren te bestellen. De voorraad is erg beperkt, dus houd onze nieuwsbrief in de gaten. 

NO2 onderzoek

Naast fijnstof kunnen leerlingen ook meedoen met NO2 onderzoek. Scholen ontvangen dan gratis Palmes meetbuisjes van de gemeente of provincie. 

 

Leerling met blauwe snuffelfiets sensor. De led geeft de actuele fijnstofconcentratie aan. 

Visualisatie van de snuffelfietsroutes op de kaart

Ook meedoen als gemeente/provincie? 

De officiële deadline voor deelname aan dit project is verstreken, maar we hebben een beperkt aantal extra sensoren besteld om enthousiaste overheden die nog willen deelnemen niet teleur te hoeven stellen. Mocht je hierin geinteresseerd zijn, neem dan snel contact op met Willie Kerkhof

Gerelateerd nieuws