Leerlingen Vellesan doen onderzoek naar fijnstof en maken kunstwerk

Op Vellesan College in IJmuiden stond de projectweek in het teken van fijnstof voor zowel leerlingen met een natuurprofiel als leerlingen met een cultuurprofiel.

Snuffelfiets

In groepjes zijn de leerlingen tijdens de projectweek de omgeving gaan verkennen met de snuffelfiets. Deze sensor meet de fijnstof in de lucht. De leerlingen hebben o.a. hogere concentraties fijnstof gemeten rond de school, de sluis en bij de brug naar het hoofdkantoor van Tata Steel. 

Kunst en fijnstof

Leerlingen met een kunstprofiel zijn ook aan de slag gegaan binnen het thema fijnstof. Ze hebben o.a. een skyline van fabrieken geschilderd. Er zijn ook teams die creatief bezig zijn geweest om fijnstof van een kachel en fijnstof uit de uitlaat te gebruiken voor 3D- en 2D-ontwerpen. 

Ook mee doen?

Wil je ook mee doen met een project over fijnstof in de klas, lees er meer over op: www.globenederland.nl/fijnstof. Interesse in de snuffelfiets? Via onderstaande button krijg je meer informatie en kun je je aanmelden. Scholen uit de Provincie Utrecht maken kans op gratis sensoren voor het schooljaar 2023-2024!

Gerelateerd nieuws