Leerlingen presenteren Snuffelfietsproject aan gedeputeerde provincie Utrecht

Leerlingen van 3 scholen uit Utrecht presenteerden vandaag de resultaten van hun GLOBE Snuffelfietsproject aan medewerkers van de provincie Utrecht, RIVM, GLOBE en andere geïnteresseerden.

Gedeputeerde Rob van Muilekom (Provincie Utrecht) opende de middag en wetenschapper Hester Volten (RIVM) benadrukte het belang van de snuffelfiets en citizen science. 

Tijdens de presentaties gingen de leerlingen in gesprek met gedeputeerde Rob van Muilekom en andere geïnteresseerden. Na een adviessessie hebben de leerlingen adviezen voor de provincie gepresenteerd. Zo was het advies om bijv. goed te kijken waar nieuwe basisscholen worden gebouwd. De leerlingen hadden namelijk onderzocht dat de lucht rondom basisscholen niet altijd even schoon was. Ook werd het advies gegeven om autowegen goed te scheiden van fietspaden, zodat fietsers minder last hebben van de uitlaatgassen. 

Gedeputeerde Rob van Muilekom was zichtbaar onder de indruk van de oplossingen waar de leerlingen mee kwamen om de fijnstofproblematiek in de provincie aan te pakken. 

Leerlingen en docenten van het Leidsche Rijn College, Cals College Nieuwegein en het Christelijk Lyceum Veenendaal bedankt voor jullie inzet!

We kijken terug op een zeer geslaagde middag.

Ook fijnstofonderzoek doen op school?

Gerelateerd nieuws