Pro-Bleu – Een subsidie om GLOBE te doen!

Onze vrienden van Earthwatch hebben een fantastisch project opgezet: ProBleu. Daarmee willen ze leerlingen wijzer maken over water en daarvoor hebben ze een subsidie in het leven geroepen. We spraken ze een tijdje terug en wat blijkt: door GLOBE te doen kun je ProBleu doen!

Hoe het werkt? 
Je kunt een ProBleu-subsidie aanvragen van maximaal €10.000,- om een project rondom ‘oceaan- en watergeletterdheid’ op je school op te zetten of uit te voeren tussen 1 april en 31 december 2024. Onze microplastics-, waterdiertjes– en waterkwaliteit-onderzoeksprojecten passen perfect in dit verhaal. Je kunt via de subsidie je GLOBE-lidmaatschap van komend jaar en de kosten voor deelname aan de GLOBE Science Fair betalen, en de aanschaf van materialen zoals microplastic-filtratiekits bekostigen. Je wordt daarmee én ProBleu-, én GLOBE-school. Twee vliegen in één klap om te laten zien dat jouw school milieubewust bezig is.

Ondersteuning aanvraag subsidie
Laat het Willie weten op willie@globenederland.nl als:

  • je meer wil weten;
  • wanneer je mee wil doen maar niet goed weet hoe een subsidieaanvraag in zijn werk gaat;
  • wanneer je wat hulp bij het aanvragen nodig hebt.

Op de website van ProBleu kun je meer lezen over het project en de voorwaarden voor het aanvragen van de subsidie lezen. ProBleu zet in dit factsheet (PDF) overzichtelijk op een rij wat de subsidie inhoudt.

Bij het microplastics project is gratis lesmateriaal openbaar beschikbaar. Scholen die lid zijn van GLOBE hebben toegang tot uitgebreider lesmateriaal. 

Gerelateerd nieuws