Castor College ontvangt gedeputeerde tijdens uitwisseling

De gedeptueerde op bezoek bij het Castor College

Op donderdag 14 maart ontving klas 4 VWO van het Castor College gedeputeerde Jeroen Olthof van de provincie Noord-Holland als onderdeel van een uitwisseling met Collège Benjamin Malossane uit Saint-Jean-en-Royans, Frankrijk. Deze uitwisseling, binnen het Erasmus+ programma, staat in het teken van de ontwikkeling van onderzoeksvaardigheden. Tijdens de uitwisseling hebben de leerlingen onderzoek gedaan naar fijnstof, waarvoor ze gebruik hebben gemaakt van de snuffelfietssensoren. 

De dag begon met een introductie door Jeroen Olthof over de luchtkwaliteit in Noord-Holland, gevolgd door gesprekken en begeleiding van de teams bij hun onderzoek. Na hun onderzoeksplan te hebben uitgewerkt stapten de leerlingen op de fiets om fijnstof te gaan meten. Sommigen verkenden de kust, terwijl anderen de omgeving rondom Tata Steel onderzochten en weer anderen gingen fijnstofconcentraties in drukke wegen en winkelstraten meten. Op het kaartje hieronder zie je de resultaten van de snuffelfiets, te zien op www.knowyourair.net.   

Na de lunch verwerkten de leerlingen hun onderzoeksresultaten, die ze de volgende dag aan elkaar hebben gepresenteerd. Het was een inspirerende dag voor zowel de gedeputeerde als de leerlingen, waarin praktijkgericht leren en samenwerken centraal stonden.

Ook aan de slag met de snuffelfiets op school?

Doet je school nog niet mee aan dit project? Bestel via ons sensoren of vraag je gemeente/provincie om ze voor je school te bestellen door mee te doen aan ons 1.000 Snuffelfietsenplan

Gebruik onze standaard mail om ze te motiveren om mee te doen en verwijs ze naar: www.globenederland.nl/sla  

Let op deadline: 8 april 2024

Gerelateerd nieuws