GLOBE Science Fair 2023: een topdag

Op 9 juni vond de GLOBE Science Fair plaats op de campus van Wageningen University & Research. Leerlingen uit het hele land presenteerden hun onderzoeksresultaten aan elkaar en aan wetenschappers van WUR, RIVM en UvA.

Een geslaagde dag

Leerlingen van middelbare scholen uit het hele land verzamelden zich op een zonnige ochtend in het Forum-gebouw van de Wageningen UR. In zes groepen presenteerden ze de resultaten van hun onderzoeken naar fijnstof, microplastics, waterkwaliteit, stikstof en de ecologie van hun directe leefomgeving. Daarnaast werden ze door WUR-studenten over de campus rondgeleid en bleken ze zich goed te kunnen gedragen als een bijenkolonie tijdens de Bee Games.

                      

Goblet award

Het Leidsche Rijn College kon tevreden naar huis met twee goblet awards. De presentatie over het onderzoek naar fijnstof op schoolpleinen van basisscholen won zowel de jury- als de publieksprijs.
Een van de teams van het Ichthus College ontving uit handen van Arnold van Vliet de Bee Games-award. In de juy zaten Bernou Boven (UvA), Arnold van Vliet (WUR), Hester Volten (RIVM) en Dorien Dorresteijn (GLOBE Nederland). Gefeliciteerd!

Microplastics award

De presentatie over microplastics van het Leidsche Rijn College won de door de Amerikaanse ambassade ter beschikking gestelde microplastics award. Deze laatste groep verdiende daarmee een uitgebreid bezoek aan Zeehondencrèche Pieterburen. In dit artikel lees je meer over het onderzoek dat ze hebben gedaan. Ook interesse om aan de slag te gaan met microplastics in de klas? Meer informatie vind je op onze website.

 

GLOBE Science Fair

De GLOBE Science Fair is een initiatief van GLOBE Nederland en biedt leerlingen de kans hun GLOBE-onderzoeksresultaten te presenteren aan medeleerlingen en aan een professionele jury. Via deze link vind je een uitlegvideo. Wil je volgend jaar meedoen? De Science Fair is voor alle leerlingen (incl. tto) van middelbare scholen die lid zijn van het GLOBE Programma. Per school mogen maximaal drie teams deelnemen. Elk team mag bestaan uit drie tot vijf leerlingen. Docenten zijn ook welkom!

Houd de agenda in de gaten voor meer informatie over de komende editie van de GLOBE Science Fair en wie weet zien we je volgend jaar!

                       

 

 

 

Gerelateerd nieuws