Directeur KNMI opent weerhut Rembrandt College

In veel GLOBE landen is het plaatsen van een weerstation de eerste stap die wordt gezet binnen het wereldwijde netwerk van GLOBE scholen. Het is laagdrempelig, je kunt er veel vakinhoud uit natuurkunde, aardrijkskunde, techniek en biologie aan op hangen. Het invoeren van weerdata in de Data Entry App is zeer eenvoudig en is direct zichtbaar op de site voor het hele netwerk van scholen.

Gebouwd door leerling

Duncan van de Weerdhof, leerling van het Rembrandt College in Veenendaal, heeft bij het vak techniek het weerstation gebouwd. Hij blinkt uit in techniek en dat is niet onopgemerkt gebleven. Woensdag 6 juni was het zover; de opening van het weerstation. Niemand minder dan de directeur van het KNMI opende samen met Duncan het weerstation op het Rembrandt College. Vol trots ontving hij de complimenten van alle aanwezigen.

Uitwisseling

Door heel Europa zijn er op scholen weerstations, we koppelen deze scholen aan elkaar met het weerstation als bindmiddel. Leerlingen bekijken de data van scholen uit andere landen, zien verschillen, leren deze te verklaren en worden in contact met elkaar gebracht. Daarmee leren ze niet alleen onderzoekvaardigheden, maar ook sociale en communicatieve vaardigheden in vreemde talen. De wetenschap is een zeer internationale gemeenschap, het is goed om leerlingen daar al vroeg bekend mee te maken.

Strategische bijeenkomst

De opening was de start van een strategische GLOBE bijeenkomst. Naast de directeur van het KNMI waren o.a. de directeur van het RIVM en de rector-magnificus van Wageningen UR aanwezig. Rector Bart de Grunt van het Rembrandt College sprak de aanwezigen toe met een inspirerende speech.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”16px”][vc_btn title=”Ga naar het GLOBE weerproject” style=”outline” color=”warning” align=”center” button_block=”true” link=”url:http%3A%2F%2Fglobenederland.nl%2Fonderzoeksproject%2Fweer%2F||”][/vc_column][/vc_row]

Gerelateerd nieuws