Nieuwe medewerker Dorien maakt kennis met GLOBE in Kroatië

Per 1 november heeft GLOBE NL een nieuwe medewerker: Dorien Dorresteijn. Ze heeft 17 jaar ervaring in het onderwijs als biologie, NLT en O&O docent en technator en deed ervaring op met GLOBE op het Niftarlake in Maarssen. Vanaf nu staat ze klaar om GLOBE scholen in Nederland te helpen met het inzetten van GLOBE in de klas. 
Wil je haar welkom heten of iets vragen? Ga naar contactgegevens Dorien

Als inwerkactiviteit ging Dorien in de herfstvakantie naar de Europese GLOBE meeting in Kroatië. Lees hieronder haar persoonlijk verslag. 

Ervaringen Dorien op Europese bijeenkomst in Kroatië 

Wat bijzonder. Ik heb m’n eerste werkdag bij GLOBE nog niet eens gehad en mag gelijk met m’n nieuwe collega Marcella naar de Internationale Meeting in Kroatië. Hier kwamen coördinatoren, docenten, studenten en wetenschappers bij elkaar om te ontmoeten, leren, uit te wisselen en te creëeren. 

De eerste twee dagen hebben we kennis gemaakt met GLOBE-coördinatoren uit wel 21 verschillende Europese landen.

Wist je bijvoorbeeld dat ze in Ierland ook meten aan luchtkwaliteit en dat we daar wel mee willen samenwerken?
Ze in Italië een heel interssant project zijn gestart over microplastics en dat we daar zo enthousiast over zijn dat we het ook in Nederland gaan lanceren op de GLOBE ledendag op 10 maart op het KNMI?
En dat ze in Israël een GLOBE-project hebben opgezet, waarbij ze leerlingen uit verschillende culturen laten samenwerken? En dat werken aan wetenschap dan heel verbindend kan werken?  
 

Na deze 2 dagen mochten we samen met diverse docenten zelf aan de slag met de protocollen van GLOBE en heb ik mijn eerste data online ingevoerd in de GLOBE-Observer-app. Ook heb ik een workshop gevolgd over het project Urban Heat Island Effect. Erg interssant om gelijk te merken dat er wel 10 graden verschil zit tussen een plek waar schaduw is gecreëerd door een boom en een plek waar schaduw is gecreëerd door het kortdurend plaatsen van een paraplu. En ik merkte dat ik met een oppervlakte thermometer in mijn hand werd afgeleid door de temperatuur van schoenen, kleding en lichaamsdelen te meten. Ik denk dat ik daarin niet verschil van een leerling die voor de eerste keer op onderzoek gaat met zo’n thermometer. En verder vooral ook genoten van de zon, de zee en het eten!

 

Internationaliseren met GLOBE

Lijkt zo’n reisje met GLOBE je ook wel wat? Ieder jaar zijn er diverse (inter)nationale GLOBE bijeenkomsten. Je kunt ook eenvoudig beginnen met een online meeting. 

Om je op weg te helpen hebben we een speciale pagina over internationaliseren.

Gerelateerd nieuws