Meld je aan voor (inter)nationale GrowApp herfstcampagne

Nationale GrowApp campagne

Met de GrowApp op je telefoon maak je heel eenvoudig een time lapse filmpje van bomen die hun bladeren verliezen. Een leuke opdracht waarbij je meteen leert hoe de natuur reageert op klimaatverandering via het lesmateriaal en de updates van wetenschapper Arnold van Vliet van Wageningen Universiteit.
De focus ligt dit najaar op de Zomereik.

Meedoen en ondersteuning op school

Wil je meedoen? Meld je dan aan zodat we je kunnen helpen. Student Mengsje van Wageningen Universiteit kan bijvoorbeeld helpen door:

  • Mee te denken over de opzet in de klas
  • Een gastles te geven
  • Mee naar buiten te gaan met de leerlingen om te helpen bij het gebruik van de GrowApp
  • Leerlingen met een PWS begeleiden
  • Feedback geven

Europese herfstcampagne

Optioneel kun je ook deelnemen aan de Europese “Autumn Tree Campaign” waarbij leerlingen uit heel Europa de GrowApp gebruiken en het internationale “Green Down” protocol.

Tijdens de herfst zullen er drie korte activiteiten zijn waarmee het Green Down proces geobserveerd kan worden. Hierbij horen ook drie webinars die je kunt volgen. Actieve scholen zullen aan het einde van deze campagne een GLOBE certificaat krijgen! Dit project is ook een goede kans op internationalisering.

Aanmelden tot 20 september
Aanmelden voor de campagne kan officieel tot 15 september 2023 via het online formulier. Maar GLOBE NL heeft bedongen dat Nederlandse scholen nog tot 20 september mogen aanmelden. Negeer dus de deadline op de internationale site. 

 

Gerelateerd nieuws