Onderzoek
waterkwaliteit,
help je mee?

Lesmateriaal

Algemeen lesmateriaal

Introductieles

In de algemene introductieles leren de leerlingen over waterkwaliteit en de reden waarom hier onderzoek naar gedaan wordt. Dit wordt gedaan met een powerpoint.

Werkbladen en opdrachten onderzoek doen

Door middel van werkbladen kunnen de leerlingen zelfstandig aan de slag met het opzetten van het onderzoek en het analyseren van de zelf verkregen data.

Werkbladen en opdrachten

Door middel van werkbladen kunnen de leerlingen zelfstandig aan de slag met het opzetten van het onderzoek en het analyseren van de zelf verkregen data

Lesmateriaal

Metingen doorgeven

GLOBE scholen kunnen hieronder hun gegevens doorgeven. Je gegevens komen openbaar op de kaart en dus kan iedereen ze gebruiken voor onderzoek. Ook leerlingen kunnen hun resultaten vergelijken met die van andere leerlingen wereldwijd.

Handleiding

Er zijn een handleiding voor het invoeren van data. Leerlingen kunnen hun data via de smartphone met de GLOBE Observer App gelijk in het veld doorgeven. Of ze kunnen verzamelde data op dataformulieren invullen en later in de klas via de website hun data invoeren.  

Lesmateriaal

TTO – Engels lesmateriaal

Internationale GLOBE programma

Vanuit het international GLOBE programma is er zeer veel materiaal beschikbaar met betrekking tot waterkwaliteitonderzoek. Ook zijn alle dataformulieren en protocollen in het Engels beschikbaar. Wil je dit onderzoek in het Engels uitvoeren, bekijk dan het Engels lesmateriaal op de internationale GLOBE website.

  •  Bekijk hier de internationale waterkwaliteit onderzoekspagina.
Voorbeelden verdiepende activiteiten
Hier vind je onze selectie van leuke Engelstalige activiteiten. Deze zijn ook goed te vertalen naar het Nederlands.